Sıkça Sorulan Sorular
Ameliyat Kararı Alırken
- Ameliyat ve süreç hakkında nasıl bilgi alabilirim?
Telefonla arayarak veya Whatsapp ile:
(TR) Banu Çoban
Tel: +90 543 544 5476
WhatsApp: +90 543 544 5476
(EN) Atınç Arıcı
Tel: +90 507 966 5530
WhatsApp: +90 507 966 5530 - Web sitesindeki formu doldurmak zorunlu mu?
Değil. Ama Dr Demirtaş’ın sizi en doğru şekilde değerlendirebilmesi için fotoğraf ve bilgilerinizi “Lipödem Değerlendirme Formu” ile göndermenizi öneriyoruz. (Forma link) - Ameliyat için kaç günlük bir plan yapmamız gerekiyor?
Uçakla seyahat edeceksiniz 5 gün İstanbul’da kalmanız yeterli. Karayoluyla gelecekseniz 2-3 gün. - Ameliyat için kaç gün öncesinden İstanbul’da olmam gerekir?
Bir gün. - Ameliyat randevusunu nasıl alabilirim?
Banu hanım ve Atınç bey randevu konusunda size yardımcı olacaklar. - Ameliyat kararı almadan önce Dr. Yener Demirtaş’a muayene olabilir miyim? Bunun için ödeme yapmam gerekiyor mu?
Muayene ücretimiz 4.000 TLdir. (100 Euro) - Ameliyat tarihi almak için ödenmesi gereken peşinat ücretini nasıl ödeyebilirim?
Kredi kartıyla veya banka transferiyle. - Ameliyat olmaktan vazgeçersem eğer depozitomu geri alabilir miyim?
Zaruri bir nedenle vazgeçmek zorunda kalırsanız peşinat tamamen iade edilir. Diğer sebepler için ameliyat tarihinizden bir ay öncesine kadar iade alabilirsiniz. - Kaza, hastalık vb. sebeplerle ameliyatım iptal olursa depozitomu geri alabilir miyim?
Evet - Geriye kalan ameliyat ücretimi nasıl ve ne zaman ödemem gerekiyor?
Ödemenin tamamı ameliyattan önce tamamlanmalıdır. Nakit, banka transferi veya kredi kartıyla (banka komisyonu uygulanabilir) ödeyebilirsiniz. - Ameliyat için ödenen ücrete neler dahil?
Ameliyat öncesi Dr Demirtaş ile konsültasyon, genel anestezi için anestezi doktoru ile konsültasyon, ameliyat öncesi rutin tetkikler, ameliyat, korseler, bir gece hastanede kalış, ameliyat sonrası tüm kontroller ödediğiniz ücrete dahildir. - Ameliyat ücretinde indirim uygulanıyor mu?
Hayır. - Belirlediğim tarih ve saatte ameliyat olabiliyor muyum?
Randevu tarih ve saati Dr Demirtaş’ın programına göre yapılır. - Ameliyat için yanımızda getirmemiz gereken herhangi bir şey var mı?
Hastanede kalacağınız gece için rahat bir kıyafet ve geniş bir terlik iyi olur. - Ameliyat için gelmeden önce herhangi bir test yaptırmalı mıyım?
Anemi (kansızlık) veya tiroid probleminiz yoksa gerek yok. Rutin testleri biz yapacağız zaten. - Ameliyat öncesi hemoglobinim düşükse ne yapmalıyım?
Bu durumu Dr Demirtaş değerlendirecek ve size önerilerini sunacaktır. - Gelirken yanımda tromboz için ilaç getirmeye gerek var mı?
Hayır. - Ameliyat sonrasında benimle birlikte kaç kişi kalabilir? Bunun için ek bir ödeme yapmam gerekir mi?
Hastanedeki özel odanızda gündüz istediğiniz kadar ziyaretçi kabul edebilirsiniz. Gece yanınızda bir kişi kalabilir (zorunlu değil). Bunun için ücret ödemezsiniz. Hastanede sizin ve varsa refakatçiniz için yemek servisi de yapılmaktadır. - Ameliyat kararı verirsek yapmamamız gereken şeyler var mıdır?
65 yaş altıysanız ve ek bir hastalığınız yoksa hayır. - Zorunlu kullanmam gereken ilaçları ameliyat öncesinde kullanmalı mıyım?
Bu durumu Dr Demirtaş sizin özelinizde değerlendirecek ve sizi bilgilendirecektir. - Ameliyattan önce kullanılmaması gereken ilaçlar var mı?
Hayır. - Ameliyattan en az kaç gün sonra ülkeme dönebilirim?
Uçakla seyahat ediyorsanız 4 gün sonra. - Konaklama ve transferi kendim ayarlayabilir miyim?
Ancak ameliyat sonrası lenf drenajı bizim terapistimizin yapabilmesi için konaklama ve transferleri bizim ayarlamamız sizin için daha avantajlıdır. - Sadece transfer sürecinde veya otel rezervasyonu için destek alabilir miyiz?
Elbette - Transfer sürecinin içerisine neler dahil?
Havalimanı, otel, hastane, Dr Demirtaş’ın ofisi arasındaki tüm transferler bu hizmete dahildir. - Tercüman desteği veriyor musunuz?
Gerekli olduğunda evet.
Ameliyat Sonrası
- Ameliyat sonrası iyileşme süreci ne kadar sürer?
Ameliyattan sonra kendinize bir hafta ayırmanızda fayda var, bir haftanın ardından işe dönebilirsiniz. Ameliyata bağlı ödemlerin geçmesi 3-4 hafta kadar sürebilir. İyileşme sürecinin tamamlanması en az 6 aydır. - Ameliyat sonrası ağrılarım olacak mı?
İşlem uygulanacak bölgelere ameliyatın başında lokal anestetikli sıvı veriyoruz, ve ilk 24 saat ağrıdan korunmuş oluyorsunuz. Sonrasında da basit ağrı kesicilerle kontrol altına alabildiğimiz kas ağrıları söz konusu. Hastanede yattığınız sürece damardan ağrı kesicilerle destekliyoruz ve taburcu olurken de size reçete ediyoruz. - Ameliyat sonrası ne zaman yürümeye başlayabilirim?
Ameliyat akşamı hemşirelerin desteğiyle yürüyor olacaksınız. - Ameliyat sonrası ödemim olacak mı? Olacaksa ne kadar sürede geçecek?
Özellikle alt bacağınızda ödem olacak ve 3-4 hafta sürecek bu ödemin inmesi. - Günlük hayata ne zaman dönebilirim?
Bir hafta. - Ameliyattan kaç gün sonra araç kullanmaya başlayabilirim?
Bir hafta. - Ameliyat sonrası ne kadar sürede sonuçları görmeye başlarım?
4-6 hafta. - Ameliyat sonrası Lipödem tekrar eder mi?
Ameliyatla hastalığınızı resetliyoruz. Sağlıklı beslendiğiniz ve egzersizlerinize devam ettiğiniz sürece hastalık tekrarlamaz. - Ameliyat sonrası kan transfüzyonu gerekli mi?
İleri evre olgularda ve ameliyat öncesi hemoglobin değeri çok yüksek olmayan hastalarda kan transfüzyonu nadir de olsa gerekebilir. - Ameliyat sonrası pansuman bölgelerinden sıvı sızıntısı olursa endişe edilmeli mi?
İlk birkaç gün sızmalar olabilir ancak oldukça nadirdir. - Liposuction yapılan bölgelerdeki kızarıklık, morarmalar ve hissizlik oluşması normal mi?
Morarma ve geçici hissizlik olabilir. Ancak kızarıklık, lokal ısı artışı, veya aşırı ağrı normal değildir ve hemen Dr Demirtaş’a haber vermeniz gereklidir. - Ameliyat sonrası giydirilen korse yerine varis çorabı ya da farklı bir tayt giyilebilir mi?
Özellikle ilk bir ay sadece bizim verdiğimiz korseyi kullanmalısınız. - Ekstra Yedek korse alabilir miyim?
Bacak için 2, kol ve karın için (gerekliyse) birer korse size veriliyor zaten. Ekstra korse isterseniz ücreti karşığında bizden temin edebilirsiniz. - Ameliyat sonrasında lenf drenaj masajı öneriyor musunuz ve ne kadar süre sonra başlayabiliriz?
Lenf drenaj masajınızın ilk seansını terapistimiz Hamiyet hanım ameliyatın ertesi günü siz hastaneden çıkmadan yapacak. Konaklamanız hastane bölgesinde ise veya otelinizi biz ayarladıysak taburculuktan sonra iki seans daha lenf drenajınız ücretsiz. Terapistimiz size self drenaj da öğretecek. Bizim terapistimiz dışında yapılacak lenf drenajı ilk bir hafta önermiyoruz. - Ameliyattan sonra baş dönmesi olur mu?
İlk 24 saate olabilir. - Ameliyattan ne kadar zaman sonra duş alabilirim?
İlk duşunuzu hastaneden taburcu olmadan terapistimiz Hamiyet hanım aldıracak ve yedek korsenizi giydirecek. - Ameliyat sonrası korseyi ne kadar süre kullanmalıyım?
Bacak korsesi 3 ay. İlk bir ay 24 saat, sadece duş için çıkaracaksınız. Sonra 2 ay gündüzleri kullanacaksınız. Kol ve karın korsesi ise 1 ay kullanılır. - Ameliyat sonrası korseyi kullanmazsam ne olur?
Böyle bir seçenek söz konusu değildir. - Gündelik yaşamda ne kadar süre korsesiz kalabilirim?
Bacak korsesini ilk bir ay sadece duş için veya yüzeceksseniz çıkarabilirsiniz. Bir aydan sonra gündüz özel durumlar için birkaç saat çıkarabilirsiniz. Kol ve karın korselerini yıkayıp kurutmak için birkaç saat çıkarabilirsiniz. - Ameliyat sonrası yara yerleri açık kalabilir mi?
Pansumana gerek yoktur. - Ameliyat sonrası yara yerlerindeki dikişleri aldırmamız gerekir mi?
Hayır. Dikişler kendiğinden eriyecek. İki hafta sonra elinize gelen düğüm hissederseniz düğümü kesmeniz yeterli. - Ameliyattan ne kadar zaman sonra spora başlayabilirim?
İki hafta. - Ameliyattan ne kadar zaman sonra ağır kaldırabilirim?
Bir hafta. - Yüzme sırasında korseyi çıkartmam uygun mu? Ne kadar süre yüzebilirim?
Çıkarabilirsiniz. İstediğiniz kadar yüzebilirsiniz. - Ameliyat sonrası uçuş ya da araç ile ülkeme dönüş sırasında tromboz için ilaç kullanmalı mıyım?
Risk faktörünüz yoksa hayır. - Ameliyatta yapılan kesi yerleri tamamen kapanıyor mu ya da ne kadar sürede iyileşir?
Delikler eriyen dikişlerle kapatılıyor. İki hafta iyileşme süresi var. - Lipödem operasyonundan sonra hangi sporları yapmalıyız ve aktif spor yaşamına ne zaman dönebiliriz?
Pilates ve yüzme en çok önerdiğimiz sporlar. Ameliyattan iki hafta sonra başlayabilirsiniz. - Kesin kontroller ne zaman yapılıyor ve ameliyat sonrasında net sonuç ne kadar zamanda belli olur?
Bu kapalı bir ameliyat olduğu için erken dönemde kontrol gerekmiyor. Ancak birinci, üçüncü ve altıncı aylarda bizimle fotoğraf paylaşmanızı isteriz. Bir sorun olduğunu düşünüyorsanız hemen bizimle iletişime geçmelisiniz. - Özel bir beslenme programı öneriyor musunuz?
Ameliyattan sonra en iyi sonucu almak için bir diyetisyenle çalışmanızı öneriyoruz.
Lipödem Ameliyatı Hakkında
- Lipödem tedavisi kalıcı çözüm sağlar mı?
VASER liposuction ile lipödem tedavisi hastalığı resetler. Sağlıklı beslenmesine ve egzersizlerine devam eden hastalarda lipödem tekrarlamaz. Herhangi bir sebeple kilo alırsanız tüm vücudunuza orantılı bir şekilde alırsınız ve kiloları vermeye çalıştığınızda da tekrar orantılı bir şekilde tüm vücudunuzdan verebilirsiniz. - Hamilelik lipödemi etkiler mi?
Hamilelik lipödemin evresini ilerletebilir. Lipödem ameliyatını hamilelikten önce yaptırmanızı ve gebelik için an az bir sene bekleminizi öneriyoruz. - Vaser uygulamasının diğer tekniklerden ne gibi farkı vardır?
VASER teknolojisinin en önemli iki avantajı ameliyatta kanama minimal olduğu için güvenli bir şekilde yüksek miktarlarda yağ alımına imkan tanıması ve ameliyatta alınan yağlar dışında, kalan yağları da parçaladığı için hastaların ameliyatta alınan yağ miktarının 3-4 katına kadar kilo verbilmesidir. - Vaser uygulaması hangi bölgelere uygulanabilir?
VASER vücudun tüm bölgelerine uygulanabilir. - Vaser uygulaması acı verir mi?
Hayır. - Vaser uygulamasından yara izi kalır mı?
Bu ameliyat 0,5 cm’lik deliklerden yapılır ve kalan iz belli belirsizdir. - Vaser uygulaması nasıl çalışır?
VASER sistemi ameliyat esnasında yağların ultrasonik enerjiyle seçici bir şekilde ve lenf kanalları, kan damarları ve sinirlere zarar vermeden eritilmesini sağlar. - Vaser uygulaması lenf veya dolaşım sistemine zarar verir mi?
Hayır. Bu yüzden tekniğin adı “Lenf Koruyucu VASER Liposuction”dır. - Argon Plazma hangi bölgelerde uygulanabilir?
Argon plazma deri sıkılaştırma ihtiyacı olan her bölgeye uygulanabilir. Lipödem ameliyatında en çok uygulanan bölgeler kol, karın, yanlar, kalça ve uyluktur. - Argon Plazma uygulaması acı verir mi?
Hayır. - Argon Plazma uygulamasında yara izi kalır mı?
Hayır. Argon plazma liposuction için kullanılan aynı deliklerden yapılan bir işlemdir. - Argon Plazma ne tür sonuçlar sağlar?
Derinin sıkılaşmasını sağlar ve selülit görüntüsünü iyileştirir. - Argon Plazma nasıl çalışır?
Plazma enerjisinin deri altından uygulanmasıyla derideki kolajen liflerini büzerek sıkılaştırma sağlar. - Argon Plazma uygulaması lenf veya dolaşım sistemine zarar verir mi?
Hayır. - Varis ile Lipödem arasında bir ilişki var mıdır?
Lipödemli hastalarda yüzeyel varisler oldukça sık görülür ancak bunlar sadece kozmetik açıdan sıkıntı yaratır. Lipödem hastalarının çoğunda varis için ek bir tedaviye gerek yoktur. - Lipödem ameliyatını Varis tedavisinden önce mi yoksa sonra mı olmalıyım?
Lipödem ameliyatı diğer işlemlerden önce yapılmalıdır. - Varis ameliyatı olduktan ne kadar süre sonra Lipödem ameliyatı olabilirim?
3 ay. - Lipödem ameliyatını gebelikten önce mi yoksa sonra mı olmalıyım?
Gebelikten en az bir yıl önce. - Doğumdan ne kadar süre sonra ameliyat olabilirim?
Emzirme bittikten sonra. - Gebelikten önce Lipödem ameliyatı planlarsam ne kadar süre sonra hamile kalabilirim?
Bir yıl. - Lipödem ameliyatı ortalama kaç saat sürüyor?
4-6 saat. - Aynı ameliyat içerisinde başka işlem uygulatabilir miyim?
Dr Demirtaş uygun görürse evet